Kategoriat

kesäkuu 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n toimintakertomus 2010

Hallitus kokoontui yhdeksän kertaa. Siihen kuuluivat puheenjohtajana Juha Nurmela ja jäseninä Markku Kekäläinen (varapuheenjohtaja), Pirkko Justander (yhdistyksen sihteeri), Olli Salin (rahastonhoitaja), Lilli Autti, Tuuli Hirvilammi,  Kaarina Kailo (Oulu), Jouko Kajanoja, Marja Kantanen,  Anja-Riitta Ketokoski, Liisa Kirves, Leo Lindstedt (Turku), Kirsi Lumiala, Juha Mikkonen, Terttu Savola, Nils Torvalds, Päivi Uljas, Thomas Wallgren ja Marja-Liisa Viherä.

Tilintarkastajana toimi  Pekka Luoma ja varalla Raimo Parikka.

Osallistuttiin:

– Otavan opiston  ”Hyvinvointivaltio parasta pohjoismaista design” ilmiöalue opintokokonaisuuden loppujaksoon tammikuussa.

– Otavan opiston ja Mikkelin Pro kuntapalvelut verkoston  seminaarin Mikkelin seudun sosiaalipalvelujen liikelaitostamisesta tammikuussa.

– Oulun vaihtoehtoliikkeiden kapitalismiseminaariin helmikuussa 2010

– Suomen sosiaalifoorumiin Helsingissä Arbiksella 24-25.4. 2010 seminaarilla ”Hyvinvointi ilmastonmuutoksen oloissa” ja esittelypöydällä, jonka yhteydessä kerättiin kommentteja  ”Hyvinvointivaltio on ihmiskunnan suurimpia keksintöjä, koska …  ja Hyvinvointivaltiota ei enää tarvita, koska…”

– Tampereen sosiaalifoorumin 21-22.5.2010 esittelypöydällä ja mahdollisesti seminaarilla, jossa keskusteltiin lähtien  ”Hyvinvointivaltio on ihmiskunnan suurimpia keksintöjä, koska …  ( ja Hyvinvointivaltiota ei enää tarvita, koska…)”

Suunniteltiin HYVAlle esittelymateriaalia tieto-taitotalkoilla 19.2 – 20.2.2010.

Vuosikokous pidettiin 15.4.2010 Kinaporin palvelukeskuksessa. Vuosikokouksen jälkeen dosentti Jussi Simpura alusti hyvinvoinnin mittaamisesta  otsikollla ”Stiglitzin komissio ja hyvinvoinnin ulottuvuudet taas kerran”

Järjestettiin jäsenille viikonlopputapaaminen 3-5.9.2010, jonka aiheena oli Hyvinvointivaltio  ja hyvalainen hallitusohjelma. Viikonlopputapaamisessa laadittiin ensimmäinen versio HYVAn hallitusohjelmasta, joka julkistetaan vuoden 2011 vuosikokouksessa. Tapaamisessa  Eero Lehto Palkansaajien tutkimuslaitoksesta alusti kestävyysvajeesta.

Juha Nurmela on kuulunut syksyllä 2010 perustetun Vapaus valita toisin ry hallitukseen varajäsenä.

Marraskuussa järjestettiin vanhuspoliittinen seminaari otsikolla ”Vanhukset vaaliteema” yhteistyössä  Suomen Senioriliikkeen sekä Kirkon diakonia ja yhteiskuntatyön kanssa. Seminaari oli hyvin suosittu.  Ennen vuoden 2011 vaaleja seminaarin materiaalin pohjalta järjestetään vanhuspoliiittisia keskustelutilaisuuksia eri puolilla Suomea yhteistyötahojen kanssa.

Jouko Kajanoja ja Juha Nurmela alustivat hyvinvointivaltiosta ja sen tulevaisuudesta Helsingin työväen opistossa.

Suomen kulttuurirahastolle jätettiin hakemus  tieteen työpajaksi otsikolla ”BKT:n kasvun mittaamisesta hyvinvoinnin kasvun mittaamiseen; kansalaisnäkökulma näkyväksi”.

Vuodelle 2010 asetettu tavoite ruotsin- ja englanninkielisten nettisivujen julkaisemisesta ei toteutunut. Jäsenmäärän kasvu jäi vähäiseksi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>